Thuis geld verdienen met schrijven van artikelen

Heb jij een vlotte pen? Vind je het leuk om je in een onderwerp te verdiepen en er vervolgens verslag over uit te brengen? Dan zou jij best eens geschikt kunnen zijn voor thuis geld verdienen met het schrijven van artikelen. Misschien heb je de websites op internet al wel eens gezien: grote databases die net encyclopedieën zijn. InfoNu.nl is er een bekend voorbeeld van, maar je hebt ook Infobron.nl en Plazilla.com. Op deze websites kun je je eenvoudig registreren en vervolgens kun je je artikelen aanleveren. Binnen elk artikel kun je geld verdienen. Hoe dat werkt? Dat lees je in dit artikel.

Verdienen met artikelen

Het is eigenlijk heel simpel. De websites die het mogelijk maken om artikelen te plaatsen doen maar één ding: ze bieden jou een podium. Vervolgens wordt er rondom jouw creatie het een en ander aan (subtiele) advertenties geplaatst. Per click leveren die een paar centen tot enkele tientallen centen op. Een deel van dit geld gaat naar de website zelf, maar een deel gaat ook naar jou. Deze advertenties kunnen van Google Adsense of ander aanbieders zijn. Bedrijven betalen geld om advertenties op interessante plaatsen te laten vertonen, dus ook bij dergelijke artikelen. Door over onderwerpen te schrijven die veel geld genereren, kun je dus ook aansturen op duurdere advertenties (en meer inkomsten voor jou). Bijvoorbeeld: een tekst over een geldlening zal advertenties over kredieten opleveren en die betalen doorgaans enkele tientallen centen per klik. Dat is lucratiever dan wanneer je over tuinieren schrijft en er een advertentie van een hoveniersbedrijf komt te staan, want die betalen doorgaans minder.

Overzicht schrijven van artikelen websites

Er zijn meerdere websites die jou de mogelijkheid bieden om voor ze te schrijven tegen betaling. Hieronder benoemen we kort de drie bekendste websites.

InfoNu.nl
InfoNu.nl is de oudste en bekendste van deze “thuis verdienen met artikelen”- websites. Op de website staan ruim 100.000 artikelen van ongeveer 3500 “Infoteurs”. Een Infoteur verdiept zich in een thema en schrijft daar teksten over. Er worden advertenties rondom die teksten geplaatst, waarvan jij dus zo’n 50% verdient. Op deze website kun je artikelen ook bundelen tot specials. Daarmee krijg je nog meer bereik en lezers en worden je artikelen sneller gevonden.

Infobron.nl
Infobron.nl is duidelijk afgeleid van InfoNu.nl, maar behandelt een en ander wat beknopter. De website is nog niet zo groot, maar krijgt al wel veel bezoekers. Het principe is hetzelfde: je schrijft artikelen en krijgt betaalt met advertenties. Ook hier deel je de buit met Infobron.

Plazilla.com
Plazilla.com is de meest moderne qua uitstraling, maar qua inhoud lang niet van hetzelfde niveau als InfoNu en ook niet van Infobron. Desondanks kun je hier leuke onderwerpen tegenkomen en kun je geïnspireerd raken om ook deel te nemen. Wederom worden er bij je teksten advertenties geplaatst. Jij krijgt een deel van die opbrengst.

Tips voor het schrijven van artikelen

De selecties van artikelen is een stuk strenger geworden. En aangezien deze websites wel de plaats zijn waar je echt moet zijn om geld te verdienen met schrijven, wil je natuurlijk dat je artikelen worden goedgekeurd. Daarom geven we je graag 10 tips die je helpen om artikelen te schrijven die ze graag willen publiceren.

Wees origineel
Er is al veel geschreven op de artikelen sites. Daarom is het zaak om origineel te blijven. Dat kan best even zoeken zijn. Je hoeft niet alle thema’s te vermijden die al bestaan, maar je kunt wel zorgen dat je meer biedt dan het artikel dat er al is.

Bouw goed op
Een artikel heeft een goede opbouw nodig. Een inleiding vertelt kort wat de lezer in het artikel zal ontdekken, dan is er de kern waarin het merendeel van het artikel komt te staan en er is nog een samenvatting of conclusie die getrokken is. De artikelen sites houdt van deze opbouw.

Doe onderzoek
Het is belangrijk dat je weet waarover je schrijft. Doe dus altijd onderzoek naar je onderwerp en voorkom dat je onnodige fouten maakt. Onderzoek kan je ook helpen om meer ideeën voor artikelen te krijgen.

Gebruik bronnen
Het wordt gewaardeerd als je bronnen invoert. Daarmee geef je namelijk aan dat je bronnen gebruikt hebt en niet zomaar een artikel uit je duim hebt gezogen. Maar ook geven de bronnen jouw artikel autoriteit.

Gebruik afbeeldingen

Mensen houden steeds minder van lezen en willen graag visuele ondersteuning. Die kun jij bieden door afbeeldingen te gebruiken. Meestal kun je kiezen uit standaardafbeeldingen.

je doel
Ze hebben het echt wel door als je een tekst schrijft om geld te verdienen. Zorg dus dat je echt tijd neemt om je artikel te schrijven. Het mag er namelijk niet op lijken dat je de teksten alleen maar geschreven hebt om geld te verdienen (al is dat natuurlijk wel zo).

Leg je tekst even weg
Je tekst is geschreven, maar zal vast nog niet helemaal kloppen. Daarom moet je hem even wegleggen. Doe dat een paar dagen, zodat je je gedachten er nog eens goed over kunt laten gaan. Een tekst heeft nu eenmaal de tijd nodig om te rijpen, zou Stephen King zeggen.

Scherp je tekst regelmatig aan
Als je dan goed hebt nagedacht over je tekst, kun je hem nog wat aanscherpen. Voeg details toe, haal dubbele zinnen weg en zorg dat je de tekst tot een hoger level tilt.

Vraag om feedback
Het spannendste moment is wanneer je een lezer om feedback vraagt. Hoe ervaart iemand het artikel dat jij geschreven hebt? Wees ertoe bereid om nu even met de billen bloot te gaan en slik de feedback die je krijgt. Grote kans dat het verwerken van die feedback je artikel alleen maar beter maakt en plaatsbaar.

Schrijf meer over hetzelfde onderwerp, maar verdeel de artikelen
Wil je goed scoren? Dan is het zonde om alles wat je hebt onderzocht in één artikel te plaatsen. Deel het liever op in losse artikelen van 500 tot 800 woorden. Die worden goed gevonden, maar voorkomen dat jij slechts op één artikel gevonden kunt worden. En aangezien je met meerdere teksten ook een special kunt maken, wil je die kans misschien ook benutten.

Gebruik eigen blog website

Waarom zou je jouw waardevolle content op een website van een ander zetten als je ook in een handomdraai je eigen website kunt bouwen? De belangrijkste reden is dat de bekende “schrijven voor geld” websites al bekend zijn en goed gevonden worden. Maar het is niet verkeerd om daarnaast aan je eigen blog te werken en die alvast klaar te maken voor jouw artikelen. Als je het slim aanpakt kun je vanuit de bekende websites verwijzen naar je eigen blog en je bezoekers en vaste lezers meenemen. Hoe je dat kunt doen kun je lezen op onze pagina “Geld verdienen met bloggen”.