Geld verdienen met bloggen

Het verdienen van geld thuis met een blog is een populaire methode. Één van de grootste voordelen aan deze methode is dat het weinig geld en kennis kost om te beginnen. Het is zelfs mogelijk om gratis te starten en gewoon vanuit huis.

Geld verdienen met bloggen

Bloggen is het schrijven van verhalen of (informatieve) artikelen. Je kunt een blog starten over ieder onderwerp waar jouw interesses liggen. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van teckels? Start dan een blog over teckels en deel tips, video’s en handige informatie en producten voor mensen met een teckel. Zijn Netflix series helemaal jouw onderwerp en ben je een verslaafde Netflixer? Maak gebruik van deze ‘verslaving’ en start een blog over de nieuwste, beste en leukste series op Netflix. Wees creatief en je hebt in no-time meerdere onderwerpen waar je een blog website over zou kunnen starten. Lees op deze pagina meer tips en ideeën over het geldverdienen met bloggen. Maar.. de belangrijkste vraag…….hoe?

Hoe geld verdienen met bloggen?

Als je jouw blog hebt gestart en je eerste artikelen hebt geplaatst wil je waarschijnlijk ook een manier hebben om er geld aan te verdienen. Maar hoe? Voor blog websites zijn er tientallen zoniet honderden manieren om geld te verdienen. Sommige methodes zijn snel en makkelijk, anderen vereisen iets meer focus, kennis en creativiteit. Hieronder lees je de makkelijkste verdien mogelijkheden voor jouw blog.

Advertentie posities op blog verkopen

Advertenties kun je in alle soorten en maten aanbieden en in de praktijk hoef je vaak enkel een link en/of afbeelding te plaatsen op een vooraf afgesproken plaats op je blog. Bijvoorbeeld in de zijbalk van je website of onderaan de pagina. Je kunt zelf bepalen op welke plaatsen je advertenties wilt zetten op je blog en tegen welke prijzen. Een ander groot voordeel is dat je de afhandeling direct kunt regelen met degene die de advertentie positie koopt en je het geld via bankoverschrijving of paypal betaald krijgt.

Google Adsense gebruiken op blog

Een andere vorm van advertenties plaatsen op je blog is door gebruik te maken van Adsense, het advertentieprogramma van Google. Een groot voordeel van Adsense is dat je slechts eenmalig de advertentiecode op je website hoeft te plaatsen waarna het systeem van Google automatisch relevante advertenties aan jouw bezoekers toont. Met Google Adsense verdien je per klik in plaats van een vast bedrag per afgesproken periode voor een bepaalde positie op je blog. Dit kan in verhouding met een vaste advertentie veel meer opleveren per maand. Daarnaast heb je met Adsense ook de keuze of je enkel tekstadvertenties wilt laten zien of enkel banners (afbeeldingen) of een combinatie van beide. Het is verstandig om alle drie de varianten te testen, soms levert de ene methode meer verdiensten op dan de andere. Een (klein) nadeel aan Adsense is dat je eenmaal per maand uitbetaald krijgt als je 70 euro of meer hebt verdiend.

Native Advertising

Native Ads, ofwel Native Advertising voluit, is een manier van adverteren waardoor de advertentie onderdeel van de betreffende website lijkt. Bijvoorbeeld in de vorm van een artikel. Vooral bij viral sites zie je deze manier van adverteren vaak voorkomen. Op deze websites zie je onder een artikel vaak gerelateerde artikelen waartussen advertenties staan. Deze advertenties worden in dezelfde opmaak getoond, als de gerelateerde artikelen waardoor de bezoeker het niet direct als een advertentie opmerkt en deze negeert. Bij Native Ads krijg je ook betaald per klik. De opbrengsten via native ads zijn veelal interessanter dan Adsense waar een hogere kwaliteitscheck is.

Gast artikelen door andere bloggers

Gastartikelen op blogs, soms ook wel advertorials genoemd, maken een flinke opmars aan populariteit. Mede omdat door de forse toename aan Adblockers steeds minder advertenties daadwerkelijk gezien worden, laat staan aangeklikt, een gastartikel vaak ook als “eerlijk” wordt gezien. In plaats van gebruik te maken van een schreeuwende banner laat je de bezoeker door middel van een (persoonlijk) verhaal zich verleiden de website of webshop waar het over gaat te bezoeken. Daarnaast heeft het plaatsen van gastartikelen ook voordelen voor de website van de adverteerder in zoekmachines zoals Google. Dit is ook een van de redenen waarom deze methode zo populair aan het worden is. Lees verder op de pagina “Geld verdienen met schrijven” voor meer details over het schrijven van artikelen.

Affiliate marketing en bloggen

Affiliate marketing is waarschijnlijk de meest lucratieve manier van geld verdienen met bloggen. Je promoot producten en diensten van bedrijven en webshops waarvoor je een commissie betaald krijgt. Het is waarschijnlijk het ideale verdienmodel voor bloggers. Het is naadloos in (bestaande) blogs te integreren en de opbrengsten kunnen erg royaal zijn. Zeker als je digitale producten zoals e-books of trainingsprogramma’s gerelateerd aan het onderwerp van je blog gaat promoten. Maak gebruik van de partnerprogramma’s van de (meer) bekende winkels zoals Bol, Coolblue, Wehkamp et cetera om de conversie van je blog bezoekers te stimuleren. Stel je start een blog over teckels zoals eerder genoemd, dan zou je prima allerlei artikelen voor honden en teckels van een dierenwebshop kunnen promoten. De gemiddelde affiliate vergoeding bij webshops met fysieke producten is 3 tot 10% van de bestelwaarde. Bij digitale producten kan dit oplopen tot wel 70%.

Blog nieuwsbrief en mailinglijst opzetten

Het verzamelen van e-mailadressen van je bezoekers voor een nieuwsbrief en maillijst kan je niet alleen veel bezoekers opleveren maar ook veel geld. Stel je hebt net een review over een nieuw product geplaatst waar je per verkoop € 5,- mee verdient via affiliate marketing. Om snel veel bezoekers naar je nieuwe artikel te sturen kun je jouw mailinglijst gebruiken. Zo krijgen mensen welke zich hebben aangemeld direct jouw nieuwste blogs in hun inbox en jij mooie pieken qua bezoekers en waarschijnlijk ook qua inkomsten. Geen idee hoe je een eigen mailinglijst kunt opzetten? Gebruik MailChimp of Enormail. Deze twee programma’s werken gemakkelijk en leggen stap voor stap uit hoe het werkt.

Links verkopen in bestaande artikelen

Een andere, snelle manier om geld te verdienen aan je blog is het verkopen van linkjes naar andere websites. Dit heeft twee voordelen voor de koper: Ze ontvangen relevante bezoekers door middel van het linkje in jouw artikel én ze kunnen hun posities in de zoekmachines verbeteren. De prijzen van linkjes zijn afhankelijk van meerdere factoren waaronder het aantal bezoekers, bepaalde statistieken van je domeinnaam en hoelang de link op de blog blijft staan. Tip: Je kunt al snel 10 euro of meer vragen voor het plaatsen van een link voor de duur van één jaar. Via websites zoals LinkPizza en SiteDeals in contact komen met andere website eigenaren welke graag links kopen. Ook zijn er op Facebook enkele groepen waar in links wordt gehandeld. Hier worden dagelijks oproepen geplaatst voor mogelijkheden, je hoeft er enkel op te reageren.