Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is het adverteren van de toekomst. Steeds meer bedrijven doen aan deze vorm van marketing, maar hoe werkt het precies en hoe begin je eraan? In dit artikel lees je alles over deze vorm van marketing, zowel over wat het precies inhoudt en welke partijen erbij betrokken zijn. Ook leer je hoe je zelf het beste kunt beginnen met deze vorm van marketing en bieden we tips om snel geld te verdienen. Zo verdien jij binnen een mum van tijd extra geld via social media en je website. Wat fijn is aan deze vorm van marketing is dat er weinig risico bij komt kijken: maak je geen extra verkopen, dan betaal je niets.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een bijzondere vorm van marketing waarbij je een persoon of een bedrijf jouw producten of diensten laat promoten in ruil voor een commissie. De affiliate is de persoon die voor jou reclame maakt. De affiliate ontvangt alleen de commissie wanneer de reclame ook daadwerkelijk heeft geleid tot een verkoop voor jou. Je hoeft dus alleen te betalen wanneer je iets verkocht hebt. Mocht de reclame tot niets leiden, dan wordt niemand er slechter op. Om deze reden is deze vorm van marketing onwijs populair geworden.

Welke partijen horen er bij deze vorm van marketing?

Er zijn meerdere partijen betrokken bij deze manier van geld verdienen en promotie. Zo heb je namelijk de adverteerders, de affiliates en de affiliate-netwerken:

  • Adverteerders. Zij willen hun producten of diensten promoten en bieden reclamemateriaal aan de affiliates.
  • Affiliates. De affiliates gebruiken het reclamemateriaal van de adverteerders om zo potentiële klanten door te verwijzen naar de adverteerders (meestal via website of social media).
  • Affiliate netwerken. Deze tussenpersonen zorgen ervoor dat de afspraken worden nageleefd en dat de betalingen veilig en soepel verlopen.

Hoe begin je met deze vorm van marketing?

Om met deze vorm van marketing te beginnen, moet je natuurlijk affiliates kiezen. Dit kun je het beste doen door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Daarbij kun je denken aan DaisyCon of TradeTracker. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan naar affiliates. Dit kun je doen via je eigen netwerk of via Google. Zoek naar geschikte partners met een goede reputatie waarvan jij verwacht dat ze een waardevolle affiliate voor jou kunnen zijn. Anderen kunnen via deze netwerken ook jou vinden. Je kunt hier dan op reageren om te kijken of er een samenwerking mogelijk is. Zo bieden DaisyCon en TradeTracker je veel kansen aan om te groeien als bedrijf en kun je al snel geld verdienen met affiliate marketing.

Belangrijke partijen

Twee belangrijke affiliate netwerken in Nederland zijn DaisyCon en Tradetracker. Je kunt via deze netwerken zowel zelf adverteren als je aanmelden om publisher te worden. Je kiest uit een groot netwerk van affiliates en publishers, zodat je zeker weet dat je een geschikte match vindt. Omdat deze affiliate netwerken samenwerken met vele affiliates en adverteerders, is de keuze reuze. Je kunt daarom zelf kiezen met wie je wel en niet wilt samenwerken. Bovendien kunnen anderen ook jou berichten, waardoor je nog veel meer kansen krijgt tot succesvolle samenwerkingen.

  • DaisyCon. DaisyCon is een sterk netwerk in Europa en daarbuiten. DaisyCon helpt je met het vergroten van je internationale bereik en maakt gebruik van vele innovatieve tools om affiliates en adverteerders beter te kunnen linken.
  • TradeTracker. TradeTracker is een resultaatgericht netwerk met specifieke branchekennis. Zo kan TradeTracker jou specifiek helpen om aan de meest passende affiliates of adverteerdes te komen.

Geld verdienen met affiliate marketing: 5 tips

Wil je geld verdienen met affiliate marketing? Hieronder staan 5 nuttige tips:

  1. Geen spammers of onbetrouwbare websites. Door jouw producten of diensten te laten promoten door anderen, gaat men deze affiliates associëren met jouw bedrijf. Er zijn vele affiliates te verkrijgen en je moet daarom goed letten op de betrouwbaarheid van deze affiliates. Kies geen spammers of onbetrouwbare websites uit, dit kan zeer negatieve gevolgen hebben voor jouw verkoop.
  2. Genereer geen gevaarlijke concurrenten. Ook met té goede affiliates moet je oppassen. Besef je goed dat je affiliates meer bezoekers zullen krijgen omdat ze jouw content op hun website of social media mogen plaatsen. Op deze manier kun je ongewild directe concurrenten creëren.
  3. Gerelateerde affiliates. Het is verstandig om affiliates te kiezen die een soortgelijk bezoek trekken als jouw bedrijf doet. Zo weet je zeker dat de klanten van jouw affiliate mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.
  4. Minder is meer. Het is nuttiger om een paar grote affiliates te hebben dan honderden kleine.
  5. Goede promotie content. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van je promotie content. Creëer daarom goede teksten, filmpjes, foto’s en reviews die je affiliates kunnen verspreiden.