Thuis geld verdienen met YouTube

YouTube is razend populair en heeft miljarden gebruikers. Met zoveel gebruikers, ruim 30+ miljoen per dag, móet er wel geld te verdienen zijn. En dat is een feit. Lijkt het je niet geweldig om zelf door middel van het opnemen en maken van video’s thuis te verdienen zoals bijvoorbeeld Enzo Knol? Of Monica Geuze? Natuurlijk zijn dit 2 hele uitzonderlijke vloggers en hoef je niet per se te werk te gaan zoals zij dat doen. Je hoeft niet eens zozeer te gaan vloggen of zelf in beeld te zijn. Misschien is het opnemen van je scherm of het samenstellen van een video middels afbeeldingen (soort PowerPoint idee) ook voldoende als je bijvoorbeeld video’s over games maakt.

Kies een onderwerp

Als je geld wilt verdienen met Youtube is het belangrijk om goede kwaliteit video’s te maken. Kies daarom een onderwerp dat bij je past of dat je leuk vindt, zo blijf je gemotiveerd en weet je ook perfect waarover je video’s kunt maken. Maar op welke manier kun je geld verdienen met YouTube?

YouTube advertenties

Advertenties zijn een standaard verdienmodel van YouTube. Deze functie is niet altijd direct beschikbaar voor nieuwe Youtubers. Soms moet je een bepaald aantal abonnees hebben om deze optie te kunnen gebruiken. Kun je er wel gebruik van maken? Super! Je kunt nu per video aangeven of je advertenties wilt tonen of niet. Kijkers van jouw video’s zullen dan af en toe een preloader krijgen (advertentie voor de video start) of een banner onderaan de video. Youtube advertenties zijn onderdeel van het Google Adsense programma. Kijk op de pagina “Geld verdienen met bloggen” voor meer informatie over advertenties.

Gesponsorde video’s

Product placement is het promoten van een bepaald product of bedrijf. Dit is één van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen met YouTube. Bedrijven betalen je namelijk een vast bedrag of een bedrag per aankoop van hun product. Bij enkele duizenden abonnees op je kanaal kan dit al snel €1000 of meer per video opleveren! Dat zijn interessante bedragen. Als je video’s met product placement gaat maken is het wel vereist te vermelden dat het een gesponsorde video is.

Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je net als bij product placement een bepaald product, dienst of bedrijf. In tegenstelling tot product placement doe je dit op eigen initiatief zonder samen te werken met het bedrijf. Als iemand een aankoop doet via jouw link krijg jij hier een vergoeding voor. Dit kan een vast bedrag zijn of een aantal procenten van de totale bestelwaarde. Met affiliate marketing hoef je overigens niet te vermelden dat het een gesponsorde video is: Ondanks je een commissie krijgt als er aankopen plaatsvinden heb je de video zelfstandig opgenomen en geplaatst.