Een vrij eenvoudige manier om aan extra inkomsten te komen, is door enquêtes in te vullen. Er is veel vraag naar enquêtes en dus is er ook geld in te verdienen voor iedereen die hier tijd voor vrij maakt. Hoe ook jij thuis kunt verdienen door vragenlijsten in te vullen, hoeveel je ermee kunt verdienen, voor wie je de enquêtes invult en een overzicht van enquêtebureaus waar je terecht kunt.

Hoe geld verdienen met enquêtes

Wanneer je er bewust van bent en er naar luistert, hoor je pas echt hoeveel onderzoeken er dagelijks worden gedaan. De radio, kranten en het nieuws staan er vol mee: grafieken, peilingen, meningen en stemmingen. Ze worden aan de lopende band gedaan om meerdere redenen: Een enquête of onderzoek biedt ondersteuning voor een mening, visie of zienswijze;
Door een onderzoek te doen kan een bedrijf de aandacht op haar speerpunten leggen (en haar diensten aanreiken); Kopers zijn heel erg gevoelig voor de uitslag van onderzoeken en enquêtes. Voor bedrijven, ondernemers en andere instellingen zijn de uitslagen van enquêtes dus om meerdere redenen van groot belang. Ook kan een goed ingevulde enquête dienen als feedback en een bedrijf verder helpen groeien. Bedrijven komen zo achter informatie over wat de potentiële klanten interessant vinden en wat ze verwachten.
Maar om aan al die gegevens te komen voor die tientallen onderzoeken per dag, moeten er wel heel veel mensen enquêtes gaan invullen. Misschien herken je het bij jezelf ook wel als je weer het verzoek krijgt om ergens je mening over te geven. Je doet het niet, tenzij er iets tegenover staat. Bol.com zegt letterlijk in haar mails: “Jouw mening is geld waard” en looft € 100 beloning uit onder de ingezonden enquêtes. Wederom gaan hier weinig mensen op in, want de kans op € 100 is geen beloning. En juist om die reden zou je eens moeten gaan kijken naar betaalde enquêtes, want hier is zeker een leuk zakcentje mee te verdienen.

Hoeveel verdienen met enquêtes?

De verdiensten van enquêtes verschillen in de eerste plaats van enquête tot enquête. Gemiddeld zal je beginnen met opbrengsten van zo’n € 0,10 tot hooguit €0,05 per enquête. Er is dan meestal ook een limiet aan het aantal enquêtes dat je per dag toegestuurd krijgt. Maar zodra je je weg een beetje weet te vinden in dit bos van enquêtes, kan je beloning oplopen. Zeker wanneer je er een gewoonte van maakt om op een vast moment van de dag je enquêtes af te gaan, kun je een leuk extraatje verdienen.

Waarom kun je thuis verdienen met enquêtes?

Er zijn tal van organisaties die hun enquêtes door online bedrijven laten afnemen. Je komt dus de meest uiteenlopende opdrachtgevers en onderzoeksbureaus tegen. Daar kun je op de meeste enquêtebureaus dan ook op inschrijven. Je mag dan uitgebreid aangeven welke enquêtes je wel en niet wil ontvangen. Heb jij zelf jonge kinderen? Dan is de kans groot dat je veel te vertellen hebt over producten die aan moeders en vaders worden aangeboden. Heb je echter helemaal niks met kinderen? Dan kan het een crime zijn om een dergelijke enquête in te vullen.

Overzicht enquêtebureaus

Inderdaad. Misschien vertrouw je dat nog niet, maar 99% van alle spaarprogramma’s zijn betrouwbare, Nederlandse bedrijven welke vaak al meer dan 10 jaar een of meerdere spaarprogramma’s in hun beheer hebben. Spaarprogramma’s verdienen hun geld namelijk met de activiteit van leden zoals jou. Een deel van hun inkomsten betalen ze uit aan jou, zodat beide partijen er iets aan over houden. 100% eerlijk én legaal. Zie het als een win win situatie. Waardevollemening.nl
Waardvolle Mening neemt enquêtes online af en stelt je in staat om uiteindelijk tot wel € 7 aan een enquête te verdienen. Dat is behoorlijk wat geld, zeker als je dat dagelijks binnen kunt halen. Tevens kun je je tegoed inruilen voor cadeaubonnen van merken als Bol.com en de Nationale Entertainment Card. Je kunt je makkelijk en kosteloos inschrijven bij Waardevolle Mening.

Globaltestmarket.com
Global Test Market is internationaler georiënteerd en biedt beloningen tot wel € 30 per enquête die je invult. Het mooie is dat je via deze website ook toegang hebt tot andere talen en – als je Engels beheerst – dus ook tot de Amerikaanse enquêtemarkt. Inschrijven bij Global Test Market is makkelijk en gratis.

Opinieland.nl
Opinieland is minder duidelijk over de beloningen die ze biedt, maar is ook internationaal bezig. Je kunt dus ook hier anderstalige vragenlijsten invullen. Leuk aan Opinieland is dat er maandelijks een beloning van € 2.000 wordt uitgeloofd onder iedereen die enquêtes ingevuld heeft. Ook houdt Opinieland er een blog op na, dat vermakelijk is om te lezen.

Invullen van enquêtes tips

Wil jij goed van start gaan bij het invullen van enquêtes en het maximale hieruit halen? Dan hebben we hieronder nog enkele tips voor je.

Begin met 1 enquêtebureau
De verleiding is om je direct in te gaan schrijven voor allerlei enquêtebureaus. Je zal dan snel in de war raken en door de bomen het bos niet meer zien. Beter is om je te focussen op 1 enquêtebureau. Op het moment dat je daar het geld uit hebt gehaald dat er voor je in zat (per dag) kun je doorgaan naar een tweede. Tip: volg de top 3 van enquêtebureaus die we hierboven beschreven: Waardevolle Mening, Global Test Market en Opinieland.

Neem enquêtes van onderwerpen die je leuk vindt
Het invullen van een enquête kost tijd. Stel je eens voor als je een uur bezig bent met onderwerpen die je helemaal niet boeiend vindt? Je zal merken dat de verdiensten dan minder op gaan wegen tegen het werk en loopt het risico om je bijverdiensten uit enquêtes op te geven. Zonde. Daarom is het aan te bevelen om alleen onderwerpen die je leuk vindt te accepteren. En natuurlijk kun je dat gaan uitbreiden op een later moment.

Structuur
Tot slot is structuur heel erg belangrijk. Door structuur te bieden aan het invullen van enquêtes wordt het een bezigheid die je dagelijks automatisch gaat doen. Zo zorg je ervoor dat je een dagelijkse stroom aan inkomsten binnenkrijgt, zonder dat je je steeds weer aan moet zetten tot het invullen van de enquêtes (of het zelfs vergeet).

Conclusie over enquêtes

Een gemakkelijke, snelle manier van thuis extra geld verdienen is door enquêtes te beantwoorden. Er is immers altijd vraag naar de persoonlijke mening van gebruikers. Voor bedrijven zijn die meningen van onschatbare waarde. Je kan dan ook in allerlei segmenten terecht komen. Schrijf je in bij de drie genoemde enquêtebureaus en ga aan de slag met geld verdienen door je mening te geven!
We hebben ook een reeks tips geschreven over hoe het maximale uit spaarprogramma’s te halen. Lees het op de pagina “Geld verdienen met spaarprogramma“.